Deel dit nieuwtje!
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Het thema is dit jaar Worden wat je wil, waarbij fantaseren over de toekomst centraal staat. Tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen álles worden wat ze maar willen en maken ze kennis met verschillende beroepen. Spelen en verkleden hoort daar natuurlijk ook bij. Wist je dat verkleden voor kinderen ontzettend leerzaam is?!

Verkleden is leuk en leerzaam

Alle kinderen fantaseren erover: hun droomberoep. Misschien worden ze wel astronaut! Of president! Of superheld, politieagent, kok, brandweerman of treinconducteur… De opties zijn eindeloos en waarschijnlijk hoor je geregeld iets nieuws voorbij komen. In de Kinderboekenweek wordt dit dan ook flink aangemoedigd en gestimuleerd. En wat is een betere manier om kennis te maken met een beroep, dan jezelf voor één dag helemaal om te toveren tot piloot of dokter? Verkleden is niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. Het stimuleert creatief denken, fantasie en inlevingsvermogen en biedt kinderen de kans om in een veilige omgeving nieuwe scenario’s en gedrag te verkennen. Kortom: verkleden helpt kinderen dromen over de toekomst.

Verkleedkleren voor de kinderboekenweek

Op zoek naar verkleedkleren of accessoires voor de Kinderboekenweek? Kom gezellig samen snuffelen tussen onze verkleedkostuums voor kinderen én volwassenen. Wie weet kom je tussen de rekken (of in onze webshop) je droomberoep wel tegen! Ook voor juffen, meesters, leidsters en andere organisatoren hebben we genoeg inspirerende feestartikelen om lessen en activiteiten omheen te bouwen. Enne, droomt er ook iemand van een eigen feestwinkel? We vertellen je graag alles over hoe leuk ons beroep is!